Operatie

Operatie

  • Uiteraard zal de arts een advies geven over welke operatie in jouw geval het beste zal zijn. Maar sluit je eigen gevoel hierin niet uit en geef dit duidelijk aan! Alleen jij weet hoe de zieke borst voor jou voelt. Dit is erg belangrijk voor jouw mentale ziekteproces. Geef jezelf hiervoor bedenktijd en ga nooit voorbij aan je eigen intuïtie!
  • Kies je voor een amputatie? Bespreek dan alle mogelijkheden met je behandelend arts. Zo kun je een juiste beslissing nemen of je wel of niet voor een reconstructie gaat en welke vorm van reconstructie bij jou past. Dit bepaalt zeker de manier van opereren en hoe het borstgebied er na de operatie uit komt te zien.
  • Wanneer je denkt voor een reconstructie te kiezen, is het raadzaam om een plastisch chirurg te consulteren. Vaak zijn er al mogelijkheden om de amputatie en reconstructie in één operatie te doen. Is dit in jouw ziekenhuis niet mogelijk? Overweeg dan om dit in een ander ziekenhuis te laten doen. Ook hierin heb je de regie. Maak pas je beslissing als je alle mogelijkheden hebt besproken!

Voor meer tips kun je de notebook bestellen.