Pink Mama

Wat

Toen Marlies de vraag aan Marion stelde om iets op te zetten, werd het voor beide dames duidelijk dat ze iets wilden gaan doen met het behouden van de eigen regie. Marion schrijft een blog rondom haar ziekte die je kunt lezen op haar website: www.marionreefs.nl. Door deze blog kwam ze in aanraking met veel lotgenoten, verspreid door het hele land. Deze lotgenoten haalden zoveel herkenning uit haar blog. Vaak werd er tegen Marion gezegd dat zij hun verhaal schreef. Natuurlijk, op veel plaatsen kun je vragen stellen. Denk hierbij aan: borstkankervereniging Nederland, de site van de Amazones en Pink Ribbon. Allemaal zijn het grote organen, waar je al snel verdwaalt in een oerwoud van forums en mogelijkheden.

Marlies en Marion wilden het klein en regionaal houden. Samen met vriendinnen werd er al snel besloten om een site te laten bouwen bedoeld als algemene informatieplek. Loopt iemand vast tijdens deze ziekte, dan kan zij of haar naaste de vraag neerleggen bij de stichting. Soms is er meteen een antwoord op de vraag, maar het kan ook zijn dat mensen van de stichting op zoek gaan voor het antwoord of oplossing. Dat kunnen praktische zaken zijn als:

 ● Hoe regel ik mijn huishouden, mijn werk of onderneming?

●  Hoe kan ik financiële ondersteuning krijgen?

● Wat zijn de mogelijkheden van een pruik?

● Waar moet ik op letten en waar kan ik terecht?

● Hoe zit het met tatoeëren van mijn wenkbrauwen?

● Zijn et eventuele middeltjes die de ongemakken van de chemo verlichten?

Maar ook op het emotionele vlak.

● Waar kan ik mijn verhaal kwijt?

● Waar kan ik met mijn kinderen terecht als ze vastlopen?

● Hoe neem ik de school van de kinderen mee in het proces van mijn ziekte?

En ga zo maar door.

De naam van deze stichting werd PinkMaMa!

Pinkmama. Pink voor de vrouw met (borst)kanker, Ma voor Marlies en Ma voor Marion en mama voor de moeders die ze zijn. De roze bokshandschoenen staan voor de krachtige vrouw. De vrouw die staat voor de keuzes die ze maakt en er alles aan doet om haar eigen regie te behouden.

Janneke Vink van JIP Concept & Creatie, ook jonge moeder en dorpsgenoot, heeft het logo en de website ontworpen. Het logo is krachtig, vrouwelijk en omarmend. Je kunt veel zien in het logo. Twee borsten, twee harten, twee vlinders, samen een geheel. Als je het logo bestudeert, zul je er ongetwijfeld nog andere dingen in gaan zien. Cybox webdesign was bereid om de website te bouwen. De fotografie werd verzorgd door Memories, Photography by Dorry & Yvonne.

Twee krachtige vrouwen, die met de hulp van hun dierbare, onmisbare vriendinnen, een gezamenlijke missie en doel hebben in deze oneerlijke situatie. Als een van beide vrouwen het aardse gaat verlaten, is het mooi voor de vriendinnen om voort te zetten wat ze gezamenlijk hebben opgericht: Stichting Pinkmama!