Literatuurlijst kinderen

Literatuurlijst kinderen

Ieder mens, elk gezin is anders en zal dan ook anders reageren op de diagnose borstkanker. Ook het verwerkingsproces van deze boodschap, het omgaan met de ziekte en het eventueel voorbereiden op overlijden is voor iedereen weer anders.

Een boek kan je helpen om de juiste woorden te vinden voor je kinderen of het verwerkingsproces bij kinderen te ondersteunen.

Er zijn honderden boeken rondom het thema ernstig ziek/kanker en overlijden. Daarnaast zijn er heel veel boeken met alledaagse thema’s die ook kunnen helpen. Denk aan een mooi prentenboek over bijvoorbeeld voetballen. Als je altijd met papa ging voetballen en dat kan nu niet meer omdat hij ernstig ziek is. Het samen lezen van dit boek kan dan troost brengen omdat er herinneringen opgehaald kunnen worden aan de tijd dat je dit nog wel samen kon.

Het is daarom ondoenlijk om een boekenlijst samen te stellen waarin alle boeken die gebruikt kunnen worden opgenomen zijn.

Pinkmama heeft er daarom voor gekozen om de boeken die wij goed vinden en voor iedereen in deze situatie van toegevoegde waarde kunnen zijn in deze boekenlijst op te nemen.

Je kunt altijd contact opnemen met Pinkmama als je op zoek bent naar een specifiek boek of als je graag een boek wilt maar je niet precies weet welk boek voor jou, in jullie situatie het meest bruikbare zal zijn.

De boekenlijkst is samengesteld door pedagogenpraktijk Intenz en Boekhandel van Dinter Boxmeer.